Thursday, August 27, 2009

rintihan ramadhan

UniKL MFI. tempat beta study. sungguh mendukacitakan kolej aku yang permai ni tidak mengamalkan sikap 'mesra pengguna' di bulan baik ni. kalau dulu bila ramadhan menjelang modus operandi pihak management berkisar dalam usaha meng'awal'kan kelas2 trutama yang lepas lunch hour, biasanye diawalkan 1/2 jam nak bagi kelas petang sempat habis awal.


sebab? mesti la nak serbu bazaar ramadhan yang bersepah kat bandar baru bangi ni. tapi bulan puasa tahun ni, aiyark.. usahkan kata anjakan paradigma, sikit perubahan kt jadual kelas pun tak de (-_-")


gambar di rembat dari laman web MFI


Kan dah kate permai td UniKL mfi ni, kan? kalau tengok SEKALI pandang la, di ulangi, SEKALI =p sempat jugak aku 'komplen' secara telus. tapi belum sampai tahap nak ajak kawan2 sewa bas pegi berarak kat masjid jamek la. tak larat nak wat banner2 & sepanduk di bulan puasa ni.


satu hari di lab industrial networking kedengaran suara aku "cik, lecturer2 tak ade buat meeting ke bincang pasal nak awalkan kelas? lebih pantas dari kilat aku kena cantas balik "xde maknanya, kamu tu yang patut usaha, mana pegi jpp kamu yg kamu undi dulu2 tu? tak buat kerja ke". ayat sudah di edit supaya kurang pedas, ayat sebenar nyata lagi pedih ya tuan2.


betul jugak pe yang lecturer aku ni kate, kesian lagi kat dia orang yang dah berkeluarga nak mengharung jem nye jalan balik lepas kelas petang kalau dibandingkan dgn aku yang asal dapat bukak puase da kire ok la, tu pun tamak lagi nak gendong hasil survey di bazaar ramadhan smpai tak cukup tangan. he he



dalam aku seronok komplen dan cari gambar yang berkenaan, sempat pulak jumpe blog student UniKL yang baik hati tolong promosikan UniKL.

gambar di rembat dari http://ezhan-artwork.blogspot.com

Die dapat upah ke, tak tahu la pulak tak sempat nak tanya lagi, kalau ye apa salahnya share dengan rakan se-UniKL kan^^ jujur, blog dia menarik. kudo's to u bro. jadi sebenarnya tak perlu lah nak komplen2 pun, bulan puasa.. dugaan lah tu. redha ajelah. baik belajar dari brader ni macam mana nk smartkan blog =)



p/s : kawan2 biler kite nak melantak kat chicken heart lg weih, aku nk pecah rekod 7 ketol ayam sekali jalan tahun lepas ni!

2 comments:

Siti Nornadiah said...

bulan puasa ke..bulan tak puasa ke..
same jer jem nye..

tapi bagi i bulan pose lagi teruk..siyes!
430pm dah jem melampau okeh~

f | r d 4 s z L e r said...

iya, sbb sume berebut2 nk ke bazaar, tgh2 jem tu la pk nk mkn pe bkk puase nnt =p tambah pulak dgn anak2 balik sekolah sesi ptg.. yg keje sibuk nk balik awl sbb xamik lunch break

>masih fikir malaysia perlu buat subway terutama sekali kl dan penang

 
/* nuffnang's glitteratti gadjet */